מה עושים בפיזיותרפיה?
ראיון אישי
לפני תחילת הטיפול מתבצע ראיון לגבי הבעיה ממנה סובל המטופל, הראיון כולל תחקור לגבי ההיסטוריה הרפואית, היכולת התפקודית, הבעיה ממנה המטופל סובל וכיצד גורמים שונים משפעים עליה.
אבחון
לאחר הראיון, נערכת בדיקה גופנית של המטופל, שמטרתה לאבחן מהו הגורם שמוביל לפגיעה בתפקוד המטופל או מהווה למקור לכאב.
הבדיקה כוללת בדיקה תפקודית, הבודקת את יכולות ואת מגבלות המטופל. תפקידה לעורר את הופעת הכאבים על ידי ביצוע מספר מבדקים גופניים אורטופדיים שחלקם אקטיבים וחלקם פסיביים.
תוכנית טיפול
על סמך הראיון והבדיקה הגופנית, נבנית תוכנית טיפול.
התוכנית כוללת מצד אחד את המטרות שהמטופל רוצה להשיג, מצד שני את מצבו של המטופל, הבעיה ממנה הוא סובל ומידת ההשפעה של טיפולי הפיזיותרפיה על הבעיה שממנה הוא סובל. לרוב תוך 3 עד 5 טיפולים מתרחש שיפור משמעותי במצבו של המטופל ונדרשים עד 12 טיפולים על מנת להשיג שיפור קבוע במצבו של המטופל.
טיפול
הטיפול מותאם אישית
הטיפול בפיזיותרפיה מורכב משילוב של מספר סוגי טיפול:
טכניקות מנואליות, שיטת מקנזי, שיטת מליגן, שיטת מיתלנד, טיפול אקטיבי, טיפול ברקמה רכה ,שימוש באלקטרותרפיה ותרמותרפיה, Taiping, דיקור יבש, שיטת קריניוסאקרל.
מעקב
בחירת הטכניקה הטיפולית המנאולית משתנה בהתאם לאזור הכאב ואופיו. התקדמות הטיפול נקבעת על ידי שני מדדים: מידת השפעתו, והשלב הטיפולי. בטיפולים הראשונים רוב זמן הטיפול יוקדש לטכניקות מנואליות אך עם התקדמות הטיפול יושם דגש על הטיפול האקטיבי. זאת מכוון שבשלב הראשון המטרה היא הורדת כאב והחזרת תפקוד ובשלב השני הדגש הוא על מניעת הבעיה בעתיד